Team foto
Zaal foto

Over “Dorpshuis Apeldoorn”

Na de watersnoodramp van 1953 schonk de Gemeente Apeldoorn een houten gebouw aan het verwoeste Oostdijk. Dit werd het dorpshuis "Apeldoorn", als dank voor de steun.

Zalen

Momenteel is er 1 grote zaal. Als de uitbouw gerealiseerd is hebben wij 2 zalen beschikbaar. Deze kunnen afzonderlijk gehuurd worden. Met een grote groep kunnen we van beide zalen 1 zaal maken. Momenteel kunnen we groepen tot 110 personen accommoderen.

Zaal foto

Uitbreiding

Wij zijn bezig met een mooie uitbreiding in samenwerking met de gemeente Reimerswaal. Er is nu nog geen startdatum bekent, graag houden wij u regelmatig op de hoogte van de vorderingen.

Zaal foto

Speelruimte

Aan de kinderen is ook gedacht. Er is een speelruimte ingericht waar ze heerlijk kunnen spelen. Er is o.a. een sjoelbak, winkeltje, speelkeuken, tijdschriften en meer. Voor de ouderen is er een dartbord en een voetbaltafel aanwezig.

Zaal foto

De naam Apeldoorn

De naam Apeldoorn Een vreemde naam, voor een dorpshuis in het Zeeuwse zegt u? Als u weet waar het vandaan komt, zult u het begrijpen… Nadat in 1953 het water een groot deel van Oostdijk had verwoest, heeft de Gemeente Apeldoorn een houten gebouw geschonken aan Oostdijk, zodat de school de lessen weer op kon pakken en de dorpelingen een plekje hadden waar ze samen konden komen! Als dank daarvoor, is besloten het gebouw de naam van zijn schenker te geven. In 1984 werd het houten noodgebouw vervangen door het huidige dorpshuis “Apeldoorn” Voor de inwoners van Oostdijk nog altijd: “het gebouwtje” En in dat ‘gebouwtje’ kunt u prima een feestje houden..

Zaal foto

... even APELDOORN bellen!

Neem vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met u mee!